Set Hario V60-02 černý
Zvýhodněná sada pro přípravu kávy v dripperu obsahuje průhledný plastový dripper pro 1 až 4 šálky kávy, skleněnou konvičku o objemu 600 ml, plastovou odměrku a 40 ks papírových filrů.
Příprava kávy v dripperu:
- připravte si kávu v poměru 1:14 až 1:18 (1 gram kávy na 15 až 18 gramů vody) vhodnou pro přípravu filtru
- kávu namelte o něco jemněji než na French Press (středně hrubé mletí)
- horkou vodou propláchněte papírový filtr a konvičku, do které se bude káva extrahovat. Zbavíte se tím nežádoucích pachů a zahřejete dripper
- vsypte kávu do filtru
- zalijte kávu cca 50 gramy horké vody (ideální teplota se pohybuje mezi kolem 92 °C až 94 °C). Vodu zalívejte krouživými pohyby od středu ke krajům dripperu
- nechte zhruba 30 sekund odpočinout
- zalijte kávu zbytkem vody, opět krouživými pohyby
- nechte extrahovat cca tři minuty
- kávu nyní můžete podávat
Příprava kávy v Hario dripperu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář