Dripper Hario Kasuya V60-02 černý
Keramický dripper Hario Kasuya V60-02 v černé barvě určený pro přípravu jednoho až čtyř šálků kávy o celkovém objemu 450 ml. Speciálně upravené žebrování zpomaluje průtok vody kávou, výsledkem je silnější a intenzivnější káva.
Příprava kávy v dripperu:
- připravte si kávu v poměru 1:14 až 1:18 (1 gram kávy na 15 až 18 gramů vody) vhodnou pro přípravu filtru
- kávu namelte o něco jemněji než na French Press (středně hrubé mletí)
- horkou vodou propláchněte papírový filtr a šálek či konvičku, do které se bude káva extrahovat. Zbavíte se tím nežádoucích pachů a zahřejete dripper
- vsypte kávu do filtru
- zalijte kávu cca 50 gramy horké vody (ideální teplota se pohybuje mezi kolem 92 °C až 94 °C). Vodu zalívejte krouživými pohyby od středu ke krajům dripperu
- nechte zhruba 30 sekund odpočinout
- zalijte kávu zbytkem vody, opět krouživými pohyby
- nechte extrahovat cca tři minuty
- kávu nyní můžete podávat
Příprava kávy v Hario dripper
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář