Dripper Espro Bloom nerezový 2 šálky
Patentovaný nerezový dripper Espro Bloom určený pro přípravu až dvou šálků kávy slibuje vyšší extrakci za kratší čas. Díky mikrofiltru z kávy dostanete jen to nejlepší.
Dripper je vyroben z potravinářské nerezové oceli a umožňuje připravovat kávu jak s filtrem, tak bez filtru, pokud patříte mezi fanoušky plnějších a aromatičtějších káv. Díky unikátnímu tvaru probíhá extrakce rovnoměrně a za kratší čas. Kávu tak zvládnete oproti jiným dripperům připravit i za pouhé dvě minuty, aniž byste měnili hrubost. Dno filtru je vybaveno patentovaným mikrofiltrem s 1502 drobnými otvory, které jsou rozmístěné ve spirálovitém tvaru a díky kterým ve výsledném šálku zvýrazníte jen ty nejlepší chutě.
Horní okraj dripperu je ze silikonové gumy a zajišťuje bezpečný úchop a manipulaci.
Součástí balení je také 10 ks papírových filtrů.
Příprava kávy v dripperu:
- připravte si kávu v poměru 1:14 až 1:18 (1 gram kávy na 15 až 18 gramů vody) vhodnou pro přípravu filtru
- kávu namelte na středně jemný stupeň hrubosti
- horkou vodou propláchněte papírový filtr a šálek či konvičku, do které se bude káva extrahovat. Zbavíte se tím nežádoucích pachů a zahřejete dripper
- vsypte kávu do filtru
- zalijte kávu cca 50 gramy horké vody (ideální teplota se pohybuje mezi kolem 92 °C až 94 °C). Vodu zalívejte krouživými pohyby od středu ke krajům dripperu
- nechte zhruba 30 sekund odpočinout
- zalijte kávu zbytkem vody, opět krouživými pohyby
- nechte kávu kompletně překapat (nemělo by trvat déle než dvě minuty)
- kávu nyní můžete podávat
Pokud budete dripper používat bez papírového filtru, nezapomeňte kávu namlít na hrubší stupeň.
Jak na přípravu kávy v Espro Bloom dripperu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.