Moka konvičky
Historie příprava kávy v moka konvičce sahá již do 30. let minulého století, kdy ji vynalezl italský inženýr Alfonso Bialetti. Moka konvička se rychle stala základem italské kávové kultury a nyní je oblíbeným a velmi rozšířeným způsobem přípravy kávy v domácích podmínkách. Moka konviček existuje několik druhů a při jejím výběru byste měli vzít v potaz objem, tedy kolik šálků kávy v ní plánujete připravovat, a především, na jakém druhu sporáku ji budete používat. Zatímco hliníkové konvičky je možné použít na plynovém sporáku, varné desce a také sklokeramické desce, v případě indukční desky vybírejte pouze nerezové moka konvičky, které mají dostatečný průměr dna (u většiny indukcí je potřeba 10 cm). Pro lepší orientaci v nabídce využijte parametrické filtrování, které Vám napoví, jaká konvička je vhodná na indukci a jaká nikoli. V nabídce najdete i moka konvičky elektrické, které oceníte zejména na cestách.