Co je Ross Droplet Technique?
Ross Droplet Technique, ve zkratce RDT, je jednoduchá metoda, která v poslední době zažívá renesanci. Spočívá v přidání malého množství vody do kávových zrn těsně před mletím. Tím minimalizujete statickou elektřinu, která vzniká při mletí. To znamená méně nepořádku a méně retence (namletá káva uvízlá v útrobách mlýnku).
RDT v praxi
Kávová zrna nikdy nesmíte namočit moc. Ideální je použít malou lahvičku s maximálně 15 ml rozprašovačem (ideální pro dávku zhruba 20 gramů kávy). Vodu také pravidelně obměňujte, ať je čerstvá. A snažte se o to, aby se voda dostala ke všem zrnkům. Ideální je ji nastříkat v dávkovači a kávu v něm následně protřepat.
Proč kávu před mletím namáčet?
Jednak dosáhnete nižší retence, což přijde vhod, pokud měníte nastavení mlýnku dávku od dávky. Zároveň se zbavíte nepořádku kolem mlýnku a usnadníte si i přemístění namleté kávy z dávkovače do páky nebo dripperu jakéhokoli typu.